Beers

Filter op buurt

 • Bekijk het bericht

  Beers pakt door met isolatie, zonnepanelen en licht

  20 december 2016
  In een klein dorp als Beers blijft weinig onopgemerkt. Nadat bewoners zonnepanelen op het dak lieten installeren en hun spouwmuur isoleerden, meldden hun buren zich spontaan aan. Bij een volgende actie wilden ze zeker meedoen. Op 14 december zette het buurtteam de eerste stap met een bijeenkomst over isolatie en licht in ’t Trefpunt. In januari volgen nog vervolgavonden over isolatie en zonnepanelen voor wie serieus geïnteresseerd is.
 • Bekijk het bericht

  Huishoudens in Beers besparen 900 euro op energierekening

  23 november 2016
  In Beers besparen enkele tientallen huishoudens gemiddeld negenhonderd euro per jaar op hun energierekening dankzij zonnepanelen en spouwmuurisolatie. Deze succesvolle acties worden op woensdag 14 december toegelicht op een buurtbijeenkomst in ‘t Trefpunt, aan het Burg vd Braakplein. De buurt presenteert meteen ook een vervolg: de actie voor spouwmuurisolatie wordt herhaald en er komt een actie voor duurzame verlichting.
 • Bekijk het bericht

  Beers blikt terug en gaat verder met zonnepanelen

  13 juni 2016
  In Beers hebben al 17 huishoudens meegedaan aan de zonnepanelenactie en 8 aan de isolatieactie. Op 9 juni praatte het organiserende buurtteam dorpsbewoners hierover bij in ’t Wapen van Beers. De avond stond vooral in het teken van zonnepanelen: die actie wordt verlengd. Goed nieuws voor wie nog deze zomer zijn eigen zonne-energie wil opwekken.
 • Bekijk het bericht

  Makkelijk energie en geld besparen in Beers door inzicht in je gas- en stroomverbruik

  21 februari 2016
  In Beers zijn het afgelopen jaar veel analoge energiemeters vervangen door digitale. Deze nieuwe ‘slimme’ meters geven automatisch aan de energieleverancier door hoeveel gas en elektriciteit een huishouden verbruikt. Het voordeel is dat meterstanden niet meer geschat hoeven te worden. Zelf meterstanden doorgeven of meteropnemers binnenlaten hoeft ook niet meer. En het mooiste is: een slimme meter kan inzicht geven in het energieverbruik en daarmee nét dat zetje geven om daarop te gaan besparen.
 • Bekijk het bericht

  Hoe buurtteam Beers volle zalen trekt

  15 december 2015
  De eerste bijeenkomst over Buurkracht in het Brabantse dorp Beers in oktober werd opvallend druk bezocht. Om dat voor elkaar te krijgen, had het buurtteam een paar slimme troeven uit de kast getrokken.
 • Bekijk het bericht

  Bewoners hoogste woord in Beers

  11 oktober 2015
  De eerste buurtbijeenkomst over samen energie besparen op 8 oktober in Beers was een succes. Rond de 50 dorpsbewoners hadden de weg naar ’t Wapen van Beers gevonden. En mengden zich flink in de discussies. “Dat is precies wat je probeert te bereiken.”
 • Bekijk het bericht

  Dorpsbijeenkomst 8 oktober over energie besparen

  03 september 2015
  Energie besparen; wat moet je doen en hoe pak je dat nu aan? Dick Blokland, Marco Vos, Alwin Schaap en Sjaak van de Burcht, inwoners van Beers, organiseren donderdag 8 oktober een dorpsbijeenkomst om samen met andere inwoners van Beers te kijken welke energiebesparende maatregelen interessant zijn. Iedereen is vanaf 20.00 uur van harte welkom in 't Wapen van Beers, Grotestraat 2
 • Bekijk het bericht

  Beers aan de slag met samen energie en geld besparen

  25 augustus 2015
  Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Toch komt het er in veel huishoudens niet van. Te druk. Gedoe. Om die hobbels weg te nemen werken inwoners van Beers samen met Buurkracht, een gratis en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. Het doel: samen zorgen dat we minder energie verbruiken. Op 8 oktober kunnen inwoners zich vanaf 20.00 uur laten informeren tijdens een buurtbijeenkomst in 't Wapen van Beers, Grotestraat 2.
Javascript uitgeschakeld

Om Buurkracht.nl te bekijken moet JavaScript ingeschakeld zijn. Het lijkt er echter op dat JavaScript is uitgeschakeld of niet wordt ondersteund door je browser. Schakel je JavaScript in door je browseropties aan te passen en het opnieuw te proberen.

Hoe tevreden bent u met deze pagina?

Bedankt!

Uw feedback is met succes verstuurd.

Feedback?