Wijs met water (goede gewoontes)

19 juni 2017

Vaak kan je met minder (warm) water toe, zonder dat je het zelfs maar merkt. Dat is goed voor je portemonnee en het milieu en je levert nauwelijks iets in op comfort. Hoe? Dat kan al met een paar goede gewoonten, maar ook door een energievriendelijke kraan of douchekop te monteren bijvoorbeeld.

Wil je meer? Bekijk hier het overzicht van alle bespaartips.

Vijf minuten korter douchen

Minder warm water verbruiken geeft je dubbele winst

Ruim 80 procent van het warme water dat je thuis gebruikt, gaat op aan douchen. Vijf minuten per dag minder douchen, in plaats van het gemiddelde van negen, maakt je niet minder schoon of minder warm, maar het levert je flink wat op. 
Jouw besparing: € 80,- en 180 kg CO2-uitstoot per jaar bij dagelijks een minuutje korter douchen.

Lekker douchen, minder badderen

Een bad nemen kost maar liefst twee keer zo veel warm water als even lekker douchen. Ga dus wat minder vaak in bad en neem in plaats daarvan een douche.
Jouw besparing: € 10,- en 30 kg CO2-uitstoot per jaar.

Laat je kraan niet lopen

Laat tijdens het tandenpoetsen of scheren niet onnodig de kraan lopen. Dat is zonde van het waterverbruik en van de energie die gebruikt wordt om het water op te warmen. En draai de kraan ook niet verder open dan nodig is.
Jouw besparing: € 20,- en 55 kg CO2-uitstoot per jaar.

Bron: Milieu Centraal.

Javascript uitgeschakeld

Om Buurkracht.nl te bekijken moet JavaScript ingeschakeld zijn. Het lijkt er echter op dat JavaScript is uitgeschakeld of niet wordt ondersteund door je browser. Schakel je JavaScript in door je browseropties aan te passen en het opnieuw te proberen.

Hoe tevreden bent u met deze pagina?

Bedankt!

Uw feedback is met succes verstuurd.

Feedback?