Slim besparen in Groningen

01 september 2016

Buurkracht  mg 5506 klein
Samen energie besparen in De Wijert-Zuid

Het komt er soms niet van om energie te besparen, maar samen lukt het vaak wél. Buurkracht helpt je om inzicht te krijgen in je energieverbruik en ondersteunt buurten bij kleine en grote besparingsmaatregelen. Dat is goed voor het milieu en je portemonnee.

Gemakkelijk, voordelig en gezellig

Ga je met je buurt en Buurkracht aan de slag, dan krijg je onder andere inzicht in je energieverbruik via buurkracht.nl, een energiescan van de buurt, hulp bij het beoordelen van offertes, ondersteuning bij het mobiliseren van je buurt en een eigen buurtbegeleider. De besparingen kunnen uiteindelijk behoorlijk oplopen. Hier lees je alles over hoe het werkt.

Even voorstellen

“Ik ben Orville. Als je aan de slag wilt met energie besparen samen met je buurt, dan help ik je daarbij graag. Ik begeleid al twaalf buurten in Groningen, zoals Hoornsemeer-Oost, Reitdiep, de Zeeheldenbuurt Van Brakelplein en ook De Wijert-Zuid. Daar besparen ze nu ruim € 4.967,- per jaar aan energielasten en ze hebben zonnepanelen gelegd op de Brederoschool.”
Orville Frijde, buurtbegeleider Buurkracht

Thecla Goossens"Ik ben Thecla. Onze wijk is redelijk geschikt voor zonnepanelen, dus daar zijn we mee begonnen. Maar we zijn inmiddels aardig besmet door het groen-virus. We kijken nu ook naar zuinige combiketels, isoleren en ventilatiesystemen. Het aantal huishoudens dat minder dan vijftig euro per maand kwijt is aan energie stijgt flink!
Thecla Goossens, buurtteam Hoornsemeer-Oost

Samen sterk

Hoe meer buurtgenoten meedoen aan Buurkracht, hoe beter. Hoe scherper de prijs voor besparingsmaatregelen bijvoorbeeld. En natuurlijk: hoe beter voor het milieu. Profiteer mee van de mogelijkheid om snel, makkelijk en tegen een goede prijs energiebesparingsmaatregelen in huis te nemen. Al ruim 140 buurten in Nederland profiteren inmiddels van deze aanpak. Buurkracht is gratis en niet commercieel.

Meer weten?

Kan jouw buurt wel wat Buurkracht gebruiken? Neem dan contact op met Orville via 06 – 290 103 16 of orville@buurkracht.nl. Wil je op de hoogte blijven van Buurkracht? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Buurkracht. Daar krijg je energie van

Winteractie: vraag het je buren

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?