Meer inzicht in je gas en stroomverbruik? Dat kan nu heel makkelijk

23 februari 2017

“Mooie aanbieding voor bewoners Princenhage om zelf energie op te wekken”

Vrijdag 3 maart ontvangen inwoners van de Princenhage-Ambachtenbuurt een persoonlijke code in hun brievenbus waarmee ze meer inzicht kunnen krijgen in hun energieverbruik. “Door het invoeren van je code op je persoonlijke pagina van buurkracht.nl kun je zien wat je aan gas en stroom verbruikt per dag, week, maand of jaar. En je kunt het ook nog eens vergelijken met het gemiddelde verbruik van onze buurt of vergelijkbare huishoudens”, aldus Patrick Bogerd, buurtbewoner en een van de initiatiefnemers van Buurkracht. “Dat is handig als je aan de slag wilt met energiebesparende maatregelen.”

Kaart met persoonlijke code

Een paar jaar geleden is een aantal inwoners uit Princenhage-Ambachtenbuurt gestart om samen energie (en geld) te besparen. Ze worden daarbij geholpen door Duurzaam Dorp, Bres en Buurkracht. Mét resultaat. Verschillende bewoners profiteren al van een lagere energierekening. En meedoen kan nog steeds. Inwoners kunnen inloggen op buurkracht.nl/princenhage en een vrijblijvende offerte opvragen voor verschillende isolatie-acties of zonnepanelen. En inwoners die binnen de postcode 4813 of 4814 wonen, kunnen mogelijk profiteren van de nieuwe Princenstroom zonnecentrale.

Samen besparen loont

Martijn Kegler: “Als je je aanmeldt op onze website, zie je waar we mee bezig zijn en krijg je handige tips die voor jouw persoonlijke situatie interessant zijn. En als je je persoonlijke code hebt ingevoerd kun je later meteen zien wat je bespaart met de maatregelen die je neemt.” Hij benadrukt dat meedoen gratis en geheel vrijblijvend is. Het is ook mogelijk contact op te nemen met de initiatiefnemers.

Ook met Buurkracht starten in jouw buurt?

Wil jij ook energie besparen en woon je niet in Princenhage-Ambachtenbuurt? Dan kun je contact opnemen met Steve Duzanson.

Javascript uitgeschakeld

Om Buurkracht.nl te bekijken moet JavaScript ingeschakeld zijn. Het lijkt er echter op dat JavaScript is uitgeschakeld of niet wordt ondersteund door je browser. Schakel je JavaScript in door je browseropties aan te passen en het opnieuw te proberen.

Hoe tevreden bent u met deze pagina?

Bedankt!

Uw feedback is met succes verstuurd.

Feedback?