Irmy gaat besparen - een nieuwe hr-ketel

08 september 2016

Als je buurtbegeleider bent bij Buurkracht, kun je zelf niet achterblijven, vond Irmy van Paassen. Ze vroeg een duurzaamheidslening aan, kreeg die, en ging aan de slag. Eerder heb je kunnen lezen hoe de spouwmuren zijn geïsoleerd en de ramen en kozijnen vervangen. Een splinternieuwe hr-ketel vormde het voorlopige sluitstuk.

De installatie

Na de werkzaamheden trof ik een keurig afgewerkt en opgeruimd ketelhok aan. En heel wat meer ruimte: de nieuwe ketel is aanzienlijk kleiner dan zijn voorganger. We overwegen de wasmachine in de kast onder de ketel te zetten.
De ketelinstallateur heeft meteen een nieuwe constructie voor het vulkraantje gemaakt. Als we de ketel moeten bijvullen, kunnen we voortaan één kraantje open en één kraantje dicht draaien. Nu hoeven we de wasmachine niet meer te ontkoppelen.

Mijn energieverbruik is drastisch gedaald

Mijn energieverbruik is drastisch gedaald

Het mooiste is wel dat ik na twee weken al kon zien hoe rendabel de ketel was, al was het midden in de zomer en werd er dus niet eens gestookt. Kijk maar naar mijn gasverbruik in het weekend vlak voor en vlak na de installatie. Een enorm verschil. Vooral als je bedenkt dat ik dat tweede weekend vijf gasten in huis had die gewoon gedoucht hebben. 

Verrassende resultaten

De werkzaamheden zitten erop. Eigenlijk was het een koud kunstje om dat voor elkaar te krijgen. En ik merk nu dat de maatregelen die we genomen hebben nog meer voordelen opleveren dan ik had verwacht. Daarover mijn volgende en laatste column. Heb je ondertussen al vragen of opmerkingen? Voel je vrij om mij te mailen: irmy@buurkracht.nl.

 

Deel 8: Met verrassende gevolgen

Javascript uitgeschakeld

Om Buurkracht.nl te bekijken moet JavaScript ingeschakeld zijn. Het lijkt er echter op dat JavaScript is uitgeschakeld of niet wordt ondersteund door je browser. Schakel je JavaScript in door je browseropties aan te passen en het opnieuw te proberen.

Hoe tevreden bent u met deze pagina?

Bedankt!

Uw feedback is met succes verstuurd.

Feedback?