Gratis warmtebeeld geeft inzicht of woning warmte lekt

21 maart 2017

Besparen op energieverbruik begint met inzicht krijgen in de warmtelekken van de woning. Met een warmtecamera zijn energielekken eenvoudig op te sporen. De werkgroep Energie biedt dorpsgenoten de komende weken een gratis warmtebeeld aan. Inwoners kunnen zich aanmelden via buurkracht.nl/sauwerd-wetsinge. Wees er snel bij, want vol=vol.

Inzicht krijgen in de warmtelekken van je woning

De werkgroep Energie bestaat uit vijf bewoners die de koppen bij elkaar gestoken hebben om samen met hun dorpsgenoten energie (en geld) te besparen. In hun eerste actie bieden zij buurtgenoten een gratis warmtebeeld van hun woning aan. Een warmtebeeld laat via kleuren zien of een woning warmte lekt. Hiermee kun je zien of een huis goed geisoleerd is of dat er nog wat te verbeteren valt. Bewoners die meteen zelf aan de slag willen met isolatie kunnen gebruik maken van een lopende actie van het energieloket (www.energieloket-groningen.nl/dienst/isolatieveiling).

Doe mee!

Meld je vrijblijvend aan op buurkacht.nl/sauwerd-wetsinge, dan blijf je op de hoogte van alle acties en activiteiten die wij organiseren, aldus Bart van der Kolk, één van de initiatiefnemers. Hij benadrukt dat aanmelden gratis en vrijblijvend is. Op dit moment is de werkgroep Energie de samenwerking aan het bekijken met de Groninger Energie Koepel (GrEK) die helpt bij het inkopen en opwekken van lokale duurzame energie. "We vertellen onze dorpsgenoten hier snel meer over en houden iedereen via onze eigen website op de hoogte."

Meer informatie

Neem voor meer informatie gerust contact op met het buurtteam. Voor meer informatie over Buurkracht kun je terecht bij Hanna de Vries. 

Javascript uitgeschakeld

Om Buurkracht.nl te bekijken moet JavaScript ingeschakeld zijn. Het lijkt er echter op dat JavaScript is uitgeschakeld of niet wordt ondersteund door je browser. Schakel je JavaScript in door je browseropties aan te passen en het opnieuw te proberen.

Hoe tevreden bent u met deze pagina?

Bedankt!

Uw feedback is met succes verstuurd.

Feedback?