Een hele koude en gezellige Warmetruiendag in Peize

16 februari 2017

Warmetruiendag, klinkt knus en warm. Maar wat is het nou eigenlijk? Eén dag in het jaar zet je gezamenlijk de verwarming een graadje lager en trekt een warme trui aan. Zo bespaar je al snel per huishouden 6% energie, en dus 6% CO2 per graad! Als je het samen doet, bespaar je een hele boel! Cyriel Vandeursen, van Buurkrachtbuurt Kortland wilde het dit jaar nog grootser aanpakken. “Wij hebben de buurt opgeroepen om Warmetruiendag buiten op ons centrale veldje te komen vieren. Dan kon ondertussen overal thuis de verwarming uit en het is nog gezellig ook!”

Het was een fantastische dag voor warme truien dag: het vroor een graad of 2 en er stond een ijskoude vochtige oostenwind. Reden genoeg om een warme trui aan te trekken.
In ons enthousiasme hadden we de buurt via lokale pers (ditispeize.nl) en een bericht op de buurkrachtpagina opgeroepen om Warmetruiendag buiten, op een veldje in de buurt te komen vieren.
Dan kon de verwarming thuis namelijk uit in plaats van een graadje lager n is ook nog gezellig! Wij zorgden voor een vuurtje en een hapje, iedereen kon zelf wat te drinken meenemen.
Drie vuurkorven werden aangestoken (wat veel moeite kostte met die harde wind), er waren nootjes, thee, eigen baksel en andere hapjes, drie stoeltjes, een tafeltje en er was wind.
Diverse buurtbewoners zijn even komen kijken, allen dik ingepakt. Truien waren niet te zien vanwege de dikke jassen, maar ik kan u verzekeren dat iedereen dikke truien droeg.
Vanwege de snijdende kou bleef niemand lang.

Bedankt!

Cyriel: "Ik wil iedereen bedanken die langs is geweest. Het was bijzonder koud, maar ook erg gezellig! Als we dit komend jaar weer organiseren leggen we vloerverwarming aan op het veldje, dat is lage temperatuurverwarming en dus goed voor het milieu."

Javascript uitgeschakeld

Om Buurkracht.nl te bekijken moet JavaScript ingeschakeld zijn. Het lijkt er echter op dat JavaScript is uitgeschakeld of niet wordt ondersteund door je browser. Schakel je JavaScript in door je browseropties aan te passen en het opnieuw te proberen.

Hoe tevreden bent u met deze pagina?

Bedankt!

Uw feedback is met succes verstuurd.

Feedback?