Deuteren van start met samen energie besparen

30 mei 2017

Hoor er meer over tijdens de inspiratieavond op 1 juni

In Deuteren valt nog veel energie (en geld) te besparen. Daarom hebben vijf inwoners een buurtteam gevormd. Met als doel: samen met buurtgenoten energiebesparingsacties opzetten. Donderdag 1 juni vertellen ze er alles over tijdens een inspiratieavond om 20.00 uur in buurthuis Deuteren (Baksvelstraat 112).

Samen energie besparen in Deuteren

In eerste instantie richt het buurtteam zich op de Oude Vlijmenseweg, de Boschmeersingel, de Weidonklaan, de Stanleystraat en de Marchandstraat. “We beginnen op bescheiden schaal zodat we iedereen persoonlijk kunnen benaderen”, zegt Loes van den Brand, één van de initiatiefnemers. Op dit moment doet een energieadviseur onderzoek in de buurt. Op de inspiratieavond vertelt hij waar de besparingskansen liggen. Ook horen bezoekers dan hoe je inzicht krijgt in je energieverbruik met tips en concrete handvatten.

Samen besparen loont

Naast Loes, bestaat het buurtteam uit Marjo van Rumpt, Esther Kemperman, Yvonne van de Steeg en Jean-Paul Blom. “In je eentje kost het veel tijd om uit te zoeken wat je het beste kunt doen en waar je moet beginnen. Samen komen we verder. En zo leren we elkaar meteen beter kennen.” Het buurtteam houdt de buurt graag op de hoogte. Ze hebben een eigen website op buurkracht.nl/deuteren waar buurtgenoten zich vrijblijvend op kunnen aanmelden en zo op de hoogte blijven van de acties en activiteiten die het buurtteam organiseert.

Javascript uitgeschakeld

Om Buurkracht.nl te bekijken moet JavaScript ingeschakeld zijn. Het lijkt er echter op dat JavaScript is uitgeschakeld of niet wordt ondersteund door je browser. Schakel je JavaScript in door je browseropties aan te passen en het opnieuw te proberen.

Hoe tevreden bent u met deze pagina?

Bedankt!

Uw feedback is met succes verstuurd.

Feedback?