De 10 grootste energieslurpers in huis

03 september 2017

Is de wasdroger nou de grootste energieverbruiker in huis? Of is het toch onze veelal geliefde vaatwasser? Of misschien... Milieu Centraal is aan het rekenen geslagen. Zie hier het verbruik is van de meest voorkomende apparaten in huis.

De top 10

Na het nodige rekenwerk op basis van de tien meest voorkomende apparaten in huis is Mileu Centraal tot de volgende resultaten gekomen (van hoog naar laag, gebaseerd op gemiddeld verbruik):
energie slurpers

Wil je meer weten? Bekijk hier het overzicht: alles over elektriciteit en je verbruik in huis

Speurset

Reken je eigen verbruik uit met de Speurset

Maar het verbuik is toch voor iedereen anders? zul je misschien denken? Dat is ook zo! En daarom heeft Buurkracht tegenwoordig Speursets. Daarin zitten vier energieverbruiksstekkers, een rekenmachine op zonnecellen, een notitieboekje en een pen. Zodat je zelf kunt zien hoe het bij jóu zit.

Gratis set lenen voor je buurt?

Ben je actief in een Buurkrachtbuurt? Als buurtteam kun je gratis een of meer speursets met energieverbruiksmeters lenen bij Buurkracht om te laten rouleren. Lees er hier meer over.

Javascript uitgeschakeld

Om Buurkracht.nl te bekijken moet JavaScript ingeschakeld zijn. Het lijkt er echter op dat JavaScript is uitgeschakeld of niet wordt ondersteund door je browser. Schakel je JavaScript in door je browseropties aan te passen en het opnieuw te proberen.

Hoe tevreden bent u met deze pagina?

Bedankt!

Uw feedback is met succes verstuurd.

Feedback?