Bespaartips voor koelen en de vaat

01 januari 2017

In de keuken kun je gemakkelijk energie besparen door slimmer te koelen of de vaat te doen. Hier enkele tips die je daarbij helpen. Snel, gemakkelijk en helemaal gratis! En dat geldt ook voor als je duurzamer wilt koken.

Wil je meer? Bekijk hier het overzicht van alle bespaartips.

Liever één koelkast dan twee

Slim koelen is slim voor het milieu

Een extra koelkast in de schuur? Heb je die echt nodig? Als je hem de deur uit doet, bespaar je direct energie en dus geld. Of haal ‘m leeg, trek de stekker eruit en gebruik ‘m alleen voor feestjes en andere momenten dat je die extra koelruimte echt nodig hebt.
Jouw besparing: € 50,- en 85 kg CO2-uitstoot per jaar.

Slim stapelen, extra vol

Wil je je afwasmachine zo efficiënt mogelijk gebruiken? Was dan liever voller dan vaker. Dus, vul 'm eerst helemaal en laat ‘m dan pas draaien.
Jouw besparing: € 10,- en 15 kg CO2-uitstoot per jaar.

Ecostand

Niet alleen je was, ook je vaat wordt prima schoon als je lage temperaturen gebruikt. Zet je afwasmachine daarom op zuinig: de ecostand of een lage temperatuur.
Jouw besparing: € 15,- en 30 kg CO2-uitstoot per jaar.

Toe aan een nieuwe koelkast of vriezer?

Dan kun je met een combinatie van koelen en vriezen veel besparen.

Bron: Milieu Centraal.

Javascript uitgeschakeld

Om Buurkracht.nl te bekijken moet JavaScript ingeschakeld zijn. Het lijkt er echter op dat JavaScript is uitgeschakeld of niet wordt ondersteund door je browser. Schakel je JavaScript in door je browseropties aan te passen en het opnieuw te proberen.

Hoe tevreden bent u met deze pagina?

Bedankt!

Uw feedback is met succes verstuurd.

Feedback?