nieuws

 • Bekijk het bericht

  Kinderen verzorgen aftrap voor een energieneutraal Kantens, Stitswerd en Rottum

  26 juni 2017
  De leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van basisschool Klinkenborg hebben hun dorpen Kantens, Stitswerd en Rottum de afgelopen maand onder een duurzaam vergrootglas gelegd. Op 22 juni presenteerden ze hun bevindingen aan hun volwassen dorpsgenoten. De avond was georganiseerd door Energie Initiatief Kantens (EIK), die hiermee de aftrap gaf voor het eerste project op weg naar een energieneutraal Kantens en omstreken: een gezamenlijk zonnedak. Meedoen kan nog!
 • Bekijk het bericht

  De Fledders wint klusteam met energiebesparing

  23 juni 2017
  In De Fledders in Vries besparen buren samen € 31.395,- op de jaarlijkse energierekening door dak-, vloer- en/of spouwmuurisolatie en door de aanschaf van zonnepanelen. Dat is bijna € 500,- per huishouden. Het buurtteam wil deze goede resultaten en hun plannen voor de komende periode met alle bewoners delen tijdens een buurtbijeenkomst op 4 juli vanaf 19.30 uur in Café onder de Linden (Brink 4).
 • Bekijk het bericht

  Jan Rotmans: "De combinatie van slim en energiezuinig gaat 'm helemaal worden."

  23 juni 2017
  Professor en progressor, friskijker en dwarsdenker, koploper en kantelaar. Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde aan de Erasmus Universiteit en oprichter van onder meer Urgenda en Nederland Kantelt, is het allemaal. De energietransitie kan hem niet snel genoeg gaan. Maar hij is wél optimistisch: “Er is inmiddels zo veel in gang gezet dat de kanteling van fossiele brandstoffen naar schone energiebronnen niet meer tegen te houden is. Ook niet door Trump.”
 • Bekijk het bericht

  Crowdfunding voor infraroodverwarming

  23 juni 2017
  Dorpshuizen, culturele centra en verenigingsgebouwen drijven doorgaans op vrijwilligers. Er is meestal weinig geld in kas om te investeren in verduurzaming. Waardoor de vaste lasten ook fors op de begroting blijven drukken. Om die cirkel te doorbreken, heeft buurtteam Duurzaam Dorp in Princenhage een crowdfundingactie opgezet voor cultureel centrum De Dobbelsteen. Zo helpt de buurt de centrale ontmoetingsplek aan infraroodverwarming.
 • Bekijk het bericht

  Profiteer ook van gratis zonne-energie in Vledderveen

  22 juni 2017
  In Vledderveen valt nog veel energiewinst te behalen met het opwekken van energie. Bewoners Peter Stuiver, Peter Moeken en André Jutte, gaan daarom aan de slag met een aanbod zonnepanelen. Bij voldoende animo wil het buurtteam leveranciers benaderen voor een aantrekkelijk aanbod zonnepanelen. Samen is dat vaak gezelliger, makkelijker en voordeliger. Alle dorpsbewoners worden opgeroepen hun wensen kenbaar te maken via de vragenlijst die in het dorp verspreid is of via buurkracht.nl/vledderveen.
 • Bekijk het bericht

  Energiebesparingsacties Thorn-Noord 2 breiden zich uit naar de rest van het dorp

  22 juni 2017
  Bewoners van Thorn-Noord 2 nemen sinds het najaar van 2016 steeds meer energiebesparende maatregelen. Het organiserende buurtteam vond het tijd om hun successen te delen met de rest van het dorp, zodat ook anderen kunnen aanhaken. Daar begonnen ze mee tijdens een bijeenkomst op maandag 19 juni in café D’n Ingel. Dorpsgenoten die daar niet bij waren maar wel interesse hebben, kunnen zich melden via buurkracht.nl/thorn-noord-2.
 • Bekijk het bericht

  Profiteer nu van burenkorting op zonnepanelen en isolatie

  21 juni 2017
  Fatima blijft in de ban van samen energie besparen. Na eerdere succesvolle activiteiten, starten buurtgenoten een nieuwe actie: gezamenlijke inkoop van zonnepanelen en isolatie. Het buurtteam organiseert een avond waarbij Energiefabriek013 alles vertelt over isolatie en zonnepanelen en leveranciers een mooi aanbod presenteren. Iedereen is van harte welkom op dinsdag 4 juli om 20.00 uur in het Wijkcentrum Koningshaven (Kruisvaardersstraat 32C).
 • Bekijk het bericht

  Prettig en betaalbaar wonen in ’s-Hertogenbosch

  20 juni 2017
  Brabant Woont Slim is het gemeentelijk energieloket. Zij organiseren samen met de gemeente 's-Hertogenbosch, Reimarkt Den Bosch, Buurkracht en Energiecoöperatie073 informatiebijeenkomsten over duurzaam wonen. Op woensdag 28 juni zijn alle inwoners van Hintham om 20.00 uur van harte welkom in De Biechten (Vincent van Goghlaan 1).
 • Bekijk het bericht

  Buurtband sterker door buurtpreventie

  20 juni 2017
  Uit onderzoek blijkt dat buurtactiviteiten de buurtsamenhang versterken én andersom. Geen wonder dat in veel succesvolle Buurkrachtbuurten bewoners naast samen energie besparen ook andere dingen doen. Zo zijn er heel wat Buurkrachtbuurten met buurtpreventieteams die de wijk of het dorp in de gaten houden. Wat meteen weer bijdraagt aan de sociale verbinding. Ook iets voor jouw buurt? 
 • Bekijk het bericht

  Wijs met water (goede gewoontes)

  19 juni 2017
  Vaak kan je met minder (warm) water toe, zonder dat je het zelfs maar merkt. Dat is goed voor je portemonnee en het milieu en je levert niets in op comfort. Hoe? Dat kan al met een paar goede gewoonten, maar ook door een energievriendelijke kraan of douchekop te monteren bijvoorbeeld.
Javascript uitgeschakeld

Om Buurkracht.nl te bekijken moet JavaScript ingeschakeld zijn. Het lijkt er echter op dat JavaScript is uitgeschakeld of niet wordt ondersteund door je browser. Schakel je JavaScript in door je browseropties aan te passen en het opnieuw te proberen.

Hoe tevreden bent u met deze pagina?

Bedankt!

Uw feedback is met succes verstuurd.

Feedback?